User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2020-02-18

Guds närvaro

Jag tänker på att jag står inför Dig, O Herre. Jag tar min tillflykt till Ditt kärleksfulla hjärta. Du är min styrka, när jag är svag. Du är min tröstare i svåra stunder.

Frihet

Herre, låt mig aldrig ta frihetens gåva för given. Du välsignade mig med andens frihet. Fyll mig med din frid och din glädje.

Medvetande

Hjälp mig, Herre, att bli allt mer medveten om din närvaro. Lär mig att känna igen din närvaro i andra människor.

Guds ord

Mk 8:14-21

Lärjungarna hade glömt att ta med bröd; ett enda bröd hade de med sig i båten. Jesus varnade dem: "Se noga upp med både fariséernas och Herodes surdeg!" Men de sade till varandra att de ju inte hade bröd med sig. Han märkte det och frågade: "Varför säger ni att ni inte har bröd? Har ni ännu inte fattat och förstått någonting? Är ni så förstockade? Kan ni inte se fast ni har ögon och inte höra fast ni har öron? Har ni glömt hur jag bröt de fem bröden åt de fem tusen? Hur många korgar plockade ni då fulla med rester?" - "Tolv", svarade de. "Och efter de sju bröden till de fyra tusen, hur många korgar fulla med rester fick ni då?" - "Sju", svarade de. Han sade: "Förstår ni fortfarande ingenting?"

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • Lärjungarna förefaller fortfarande enkelspåriga när de fantiserar om en framtida politisk ära som verkar förebådad av Jesus popularitet med anledning av hur han mättade de fyra tusen. När han försöker varna dem mot de förväntningar som fariséerna och Herodes gett upphov till (den jäsande jästen som förekommer i bakningen) kan de bara uppfatta hans ord som något som en varning mot dem själva, att lida brist på bröd.
  • Det som de förstår är att, den enda verkliga framtiden är den som finns framför dem (och inte någon gyllene framtid som förebådats av politikerna). Framtidens Herre finns redan bland dem. Hur skulle man annars kunna förklara den stora generositeten med att mätt folkmassan, som ägde rum framför deras ögon?

Samtal

Ibland funderar jag på vad jag skulle säga om jag mötte Dig personligen, Herre. Jag tror att jag skulle säga "Tack, Herre" för att Du alltid är nära mig. Jag vet säkert att Du ibland har burit mig, Herre, och att det då var genom din styrka jag kunde komma igenom de svåra stunderna i mitt liv.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande, nu och alltid och i evigheters evighet. 

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med