User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2020-02-17

Guds närvaro

Jag tänker på att jag står inför Dig, O Herre. Jag tar min tillflykt till Ditt kärleksfulla hjärta. Du är min styrka, när jag är svag. Du är min tröstare i svåra stunder.

Frihet

"Lämna mig här, av fri vilja helt ensam, i en cell dit solen aldrig når och ingen någonsin talar med mig.
Den här gyllene tystnaden gör mig fri." (ur en dikt skriven av en fånge i koncentrationslägret i Dachau).

Medvetande

Var i mitt liv finner jag hopp, uppmuntran och utveckling? När jag ser tillbaka på de senaste månaderna, kanske jag kan se vilka handlingar eller tillfällen som har burit rik frukt. Om jag lägger märke till sådana områden i mitt liv, bestämmer jag mig för att ge både mer tid och utrymme till dem i framtiden.

Guds ord

Mk 8: 11-13

Fariséerna kom ut och började diskutera med Jesus. För att sätta honom på prov bad de honom om ett tecken från himlen. Jesus suckade djupt och sade: ”Varför vill detta släkte ha ett tecken? Sannerligen om detta släkte skall få något tecken.” Så lämnade han dem och steg i båten igen och for över till andra sidan sjön.

 

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • Detta samtal äger rum efter berättelsen om hur Jesus gav mat åt de femtusen. I fariséernas ögon skulle han kanske nu vara redo att ta upp rollen som en populär politisk ledare. Försökte dessa fariséer pröva hans avsikter? Några dramatiska och spektakulära ”tecken” skulle nu kanske visas, som att ge ett himmelskt tecken för detta företag. Men Jesus accepterade inte det.
  • Han går i stället ut och varnar sina lärjungar för att bli smittade av det världsliga politiska tänkandet. Det verkligt betydelsefulla i underverket med de femtusen var bara en hjälp för folkmassan att erkänna honom som den obestridliga näringens källa, särskilt vad gäller den andliga näringen från den helige Ande.

Samtal

Jesus, Du tog alltid emot de små barnen när Du vandrade på vår jord. Ge mig ett barns förtröstan på Dig. Hjälp mig att bli övertygad om att Du aldrig kommer att överge mig.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande,

nu och alltid och i evigheters evighet.

Amen.

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med