User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2020-02-12

Guds närvaro

Min själ längtar efter Din närvaro, Herre. När jag tänker på Dig, finner jag frid och förnöjsamhet.

Frihet

Herre, låt mig aldrig ta frihetens gåva för given. Du välsignade mig med andens frihet. Fyll mig med din frid och din glädje.

Medvetande

Den här stunden riktar jag all min uppmärksamhet mot Dig. Jag lägger mina sysslor och bekymmer åt sidan. Din närvaro, Herre, skänker mig vila och vederkvickelse.

Guds ord

Mk 7:14-23

Sedan kallade Jesus till sig folket och sade: "Hör på mig allesammans och försök att förstå. Inget av det som kommer in i människan utifrån kan göra henne oren. Bara det som kommer ut ur människan kan göra henne oren." När han hade dragit sig undan hopen och kommit hem frågade lärjungarna vad han hade menat med denna bild. Han svarade: "Har ni också svårt att fatta? Förstår ni inte att inget av det som kommer in i en människa utifrån kan göra henne oren? Ty det går inte in i hjärtat utan i magen och kommer sedan ut på avträdet." Därmed förklarade han all föda ren. Men han sade: "Det som kommer ut ur människan, det gör henne oren. Ty inifrån, ur människornas hjärtan, kommer de onda tankarna, otukt, stöld, mord, äktenskapsbrott, själviskhet, ondska, bedrägeri, liderlighet, avund, förtal, högmod, förblindelse. Allt detta onda kommer inifrån och gör människan oren.

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • I detta avsnitt lär Jesus mig att det som har någon betydelse är vad jag tänker djupt inne. Har jag ett gott hjärta? Läkarna kan oroa sig över att förstora mitt hjärta men ur ett kristet perspektiv skulle en hjärtförstoring vara det bästa som kunde hända mig. Det är för att Gud valt som mål för mig att växa i kärlek tills min förmåga att älska befinner sig på samma nivå som Jesus. Herre, låt mig inte genomlida ett hjärtstillestånd!
  • Vad är det som kommer ur mitt hjärta? Betraktas jag som varmhjärtad, förlåtande, medkännande och med ett stort hjärta? Är världen en bättre plats om jag finns i den? Herre, slå ner på mitt hjärta tills du format det, som poeten John Donne uttrycker det.

Samtal

Ibland funderar jag på vad jag skulle säga om jag mötte Dig personligen, Herre. Jag tror att jag skulle säga "Tack, Herre" för att Du alltid är nära mig. Jag vet säkert att Du ibland har burit mig, Herre, och att det då var genom din styrka jag kunde komma igenom de svåra stunderna i mitt liv.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande,

nu och alltid och i evigheters evighet.

Amen.

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med