User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2020-01-14

Guds närvaro

Ju mer vi söker Jesus, desto bättre kan vi känna hans närvaro. Dag efter dag drar han oss närmare  sitt kärleksfulla hjärta.

Frihet

"Jag är fri." När jag ser dessa ord nedskrivna, känner jag bävan. Ja, jag får en underbar känsla av frihet. Tack, Herre!

Medvetande

Jag lever i ett nät av relationer - till naturen, till människor och till Gud. Några har trasslat till sig eller brustit: Jag kanske känner ånger, vrede, besvikelse. Jag ber om att kunna acceptera och förlåta.

Guds ord

Mk 1:21-28

Jesus och lärjungarna kom till Kafarnaum, och när det blev sabbat gick Jesus till synagogan och undervisade. Alla överväldigades av hans undervisning, för han undervisade med makt och inte som de skriftlärda. I synagogan fanns en man som var  esatt av en oren ande, och han började skrika: ”Vad har du med oss att göra, Jesus från Nasaret? Har du kommit för att ta död på oss? Jag vet vem du är, Guds helige.” Men Jesus sade strängt åt honom: ”Tig! Far ut ur honom!” Den orena anden ryckte och slet i mannen och gav till ett högt rop och for ut ur honom. Alla greps av bävan och började fråga varandra: ”Vad är detta? En ny undervisning, med makt bakom orden! Till och med de orena andarna befaller han, och de lyder honom.” Ryktet om honom spred sig genast över hela Galiléen.

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • Synagogorna började existera under det första århundradet. De var lokala centrum och användes som allmänna samlingsplatser för studier och tillbedjan. Många av evangeliescenerna utspelar sig i dem. Jesus kunde vara säker på att finna en lyssnarskara där. I dagens bibelavsnitt understryker Markus Jesus myndighet, som han utövar på olika sätt.
  • Först och främst så undervisar han med myndighet, sin egen myndighet, som var annorlunda än de skriftlärdas, vars undervisning berodde på vad andra hade sagt eller skrivit. För det andra så visar han sin makt över de orena andarna. Han kan konfrontera, tysta ner och driva ut anden, som tagit besittning över den olycklige mannen i berättelsen. Denna utdrivning antyder Guds konungadömes slutliga seger över ondskan och döden.
  • I den gamla världen tillskrevs många sjukdomar dem som onda andar tagit besittning över. Men vi bör dock inte låta oss störas av det medan vi ber med dagens evangelieavsnitt.

Samtal

Jesus, Du tog alltid emot de små barnen när Du vandrade på vår jord. Ge mig ett barns förtröstan på Dig. Hjälp mig att bli övertygad om att Du aldrig kommer att överge mig.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande, nu och alltid och i evigheters evighet. 

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med