User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2020-01-13

Guds närvaro

Kära Herre, när jag idag kommer till Dig fyll mitt hjärta och hela min varelse med undret av Din närvaro.

Frihet

Det är så lätt att fångas av livets rikedomar.

Hjälp mig, Herre, att bli fri
från habegär och själviskhet.

Påminn mig om att det bästa i livet är gratis:

Kärlek, skratt, omsorg och delaktighet.

Medvetande

Den här stunden riktar jag all min uppmärksamhet mot Dig. Jag lägger mina sysslor och bekymmer åt sidan. Din närvaro, Herre, skänker mig vila och vederkvickelse.

Guds ord

Mk 1:14-20

När Johannes hade blivit fängslad kom Jesus till Galiléen och förkunnade Guds budskap och sade: ”Tiden är inne, Guds rike är nära. Omvänd er och tro på budskapet.” När han gick utmed Galileiska sjön fick han se Simon och hans bror Andreas stå vid sjön och kasta ut sina kastnät, för de var fiskare. Jesus sade till dem: ”Kom och följ mig. Jag skall göra er till människofiskare”, och de lämnade genast sina nät och följde honom. Lite längre fram fick ha  se Jakob, Sebedaios son, och hans bror Johannes, som höll på att göra i ordning näten i sin båt. Han kallade på dem, och de lämnade sin far Sebedaios och hans folk i båten och följde efter honom.

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • På grund av att Johannes Döparen hade arresterats kunde han inte längre fortsätta sitt offentliga uppdrag. Hans önskan att Jesus och inte han själv skulle ha huvudrollen, hade nu blivit uppfylld, trots att det var oförutsett och berodde på olyckliga omständigheter. Observera hur medveten Jesus är om kontinuiteten mellan honom själv och Johannes. Hans predikouppdrag börjar precis där Johannes slutade. ”Guds konungadöme har kommit nära; ångra och tro på det glada budskapet.”
  • Att vara kristen innebär att ha ett personligt förhållande till Jesus. Kallelsen till Petrus, Andreas, Jakob och Johannes är en inbjudan till ett sådant förhållande. ”Kom och följ mig”, var med mig, lär känna mig och njut av min vänskap. Men ta också del i mitt uppdrag. ”Jag skall göra er till människofiskare”. Du kommer att få undervisa, bota och tjäna som jag. Vilket ansvar, men också vilket privilegium!

Samtal

Ibland funderar jag på vad jag skulle säga om jag mötte Dig personligen, Herre. Jag tror att jag skulle säga "Tack, Herre" för att Du alltid är nära mig. Jag vet säkert att Du ibland har burit mig, Herre, och att det då var genom din styrka jag kunde komma igenom de svåra stunderna i mitt liv.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande, nu och alltid och i evigheters evighet. 

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med