User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2019-11-09

Guds närvaro

Käre Jesus, idag vill jag ta kontakt med dig på ett speciellt sätt. För det mesta ber jag dig om något.
Idag vill jag bara vara i Din närhet. Låt mitt hjärta besvara Din kärlek.

Frihet

Många länder lider just nu av ångest på grund av krig. Jag böjer mitt huvud i tacksamhet över min frihet. Jag ber för alla som är fängslade och tillfångatagna.

Medvetande

Eftersom jag vet att Herren älskar mig villkorslöst, kan jag kosta på mig att vara uppriktig angående mina känslor. Jag berättar öppet om mina känslor för Herren.

Guds ord

Joh 2:13-22

Judarnas påskfest närmade sig, och Jesus gick upp till Jerusalem. I templet stötte han på dem som sålde oxar och får och duvor och dem som satt där och växlade pengar. Han gjorde en piska av repstumpar och drev ut allesammans ur templet med deras får och oxar. Han slog ut växlarnas pengar och välte omkull deras bord, och till dem som sålde duvor sade han: "Bort med allt det här! Gör inte min faders hus till en saluhall." Och hans lärjungar kom ihåg att det står skrivet: Lidelsen för ditt hus skall förtära mig. Judarna sade då till honom: "Vad kan du visa oss för tecken, du som gör så här?" Jesus svarade: "Riv ner detta tempel, så skall jag låta det uppstå igen på tre dagar." Judarna sade: "I fyrtiosex år har man byggt på det här templet, och du skall låta det uppstå igen på tre dagar!" Men det tempel han talade om var hans kropp. När han sedan uppstod från de döda kom hans lärjungar ihåg att han hade sagt detta, och de trodde på skriften och på ordet som Jesus hade sagt.

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • Lateranbasilikan är påvens katedral och dagens högtid påminner oss om att vi som troende är medlemmar i Guds folk, den universella Kyrkan. Det kan ibland leda till en känsla av frustration och vrede, men det är också en källa till så mycket tacksamhet och tröst. Jag fick tron för att den hölls levande i Kyrkan, som är en kyrka för syndare men också för helgon. Må jag kunna hålla den levande och vidarebefordra den till andra som kommer efter mig. Jag ber särskilt för påven Franciskus och hans uppdrag som vår universelle herde.
  • Jesus talar om sin kropp som ett tempel, ett levande tempel och sankt Petrus talar om oss som levande stenar som byggts in i ett andligt hus runt Jesus, den levande hörnstenen. Ändå fastnar vi så ofta i döda stenar, vare sig det rör sig om byggnader eller döda traditioner som blir viktigare än att vara en levande sten. Må också vi, som lärjungarna, förstå dessa ord av Jesus och tro på dem.

Samtal

Märker jag att jag reagerar när jag ber över Guds ord? Känner jag mig hotad, styrkt, arg?  Jag föreställer mig att Jesus befinner sig bredvid mig, jag berättar om mina känslor som för en nära vän.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande, nu och alltid och i evigheters evighet. 

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med