User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2019-03-14

Guds närvaro

Här är jag, Herre. Jag söker Din närhet. Jag längtar efter Din läkande kraft.

Frihet

Av Guds nåd föddes jag för att leva i frihet. Fri att njuta av allt det goda Han skapade åt mig. Käre Herre, hjälp mig att leva enligt din plan, i orubblig förtröstan på din kärleksfulla omsorg.

Medvetande

Den här stunden riktar jag all min uppmärksamhet mot Dig.
Jag lägger mina sysslor och bekymmer åt sidan.
Din närvaro, Herre, skänker mig vila och vederkvickelse.

Guds ord

Matt 7:7-12

Jesus sade: "Be, så skall ni få. Sök, så skall ni finna. Bulta, så skall dörren öppnas. Ty den som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. Finns det någon bland er som ger sin son en sten när han ber om bröd eller ger honom en orm när han ber om en fisk? Om nu redan ni, som är onda, förstår att ge era barn goda gåvor, skall då inte er fader i himlen ge det som är gott åt dem som ber honom? Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger.

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • I dessa korta böneinstruktioner uppmanar Jesus oss att komma till Gud med förväntansfulla hjärtan och be om det som vi behöver. Gud lyssnar alltid på våra böner.
  • ”Allt är möjligt för den som tror” (Mark 9:23).
  • Gud välkomnar mig med en kärleksfull omfamning och vill ge mig allt det goda, när jag ber till honom med uppriktigt och öppet hjärta.
  • Är jag verkligen öppen för Gud när jag ber? Delar jag med honom allt som jag lever med, mina strävanden och glädjeämnen och de konkreta stunder då jag behöver hans hjälp?

Samtal

Ibland funderar jag på vad jag skulle säga om jag mötte Dig personligen, Herre. Jag tror att jag skulle säga "Tack, Herre" för att Du alltid är nära mig. Jag vet säkert att Du ibland har burit mig, Herre, och att det då var genom din styrka jag kunde komma igenom de svåra stunderna i mitt liv.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande, nu och alltid och i evigheters evighet. 

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med