User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2018-11-07

Guds närvaro

Ju mer vi söker Jesus, desto bättre kan vi känna hans närvaro. Dag efter dag drar han oss närmare  sitt kärleksfulla hjärta.

Frihet

Herre, ge mig nåden att vara fri i anden. Rena mitt hjärta och min själ, så att jag med glädje kan leva i din kärlek.

Medvetande

Eftersom jag vet att Gud älskar mig villkorslöst, går jag uppriktigt igenom den gångna dagen, dess händelser och mina känslor. Har jag något att vara tacksam över? Då tackar jag. Finns det något jag sörjer över? Då ber jag om förlåtelse.

Guds ord

Luk 14:25-33

Stora skaror gick tillsammans med honom, och han vände sig om och sade till dem: "Om någon kommer till mig utan att hata sin far och sin mor och sin hustru och sina barn och sina syskon och därtill sitt eget liv, kan han inte vara min lärjunge. Den som inte bär sitt kors och följer efter mig kan inte vara min lärjunge. Om någon av er vill bygga ett torn, sätter han sig då inte ner och räknar ut vad det kostar, för att se om han har råd med bygget? Annars kan det hända att de som ser att han har lagt grunden men inte kan bygga färdigt börjar göra narr av honom och säger: Den där, han satte i gång ett bygge men kunde inte få det färdigt! Eller om en kung vill dra ut i fält mot en annan kung, sätter han sig då inte ner och överväger om han med tio tusen man kan möta den som rycker an med tjugo tusen? Kan han inte det skickar han sändebud för att be om fred medan den andre ännu är långt borta. Så är det alltså: ingen av er kan vara min lärjunge om han inte avstår från allt han äger.

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • Evangeliet är något mycket mer än ett etiskt budskap om det kristna levnadssättet. Det handlar om Jesus, hans person och Konungadömet som han kom för att förkunna. Här visar han hur radikala krav han har på dem som följer honom. Även om vi exkluderar den dramatiska form han använder i sitt ordval, påminns vi om det första budet, att älska Gud över allt annat. Jag ber om ett hjärta liknande det hos en av Jesus verkliga lärjungar och att älska honom över allt annat.
  • Omdöme är ett ord som vi hör mer än någonsin tidigare och vi kan riskera att vänja oss vid det och att det förlorar sin inverkan. Här uppmanar Jesus oss att vara kloka och omdömesfulla i våra val. Det räcker inte med entusiasm, för det kan lätt upphöra. Att följa Jesus är ett krävande sätt att leva och vi borde tänka oss väl för innan vi påbörjar den vägen. Annars kan vi lätt bli besvikna. Nyckeln till det är frihet, en inre frihet som förstår att materiella ägodelar kan bli verkliga hinder för att följa Jesus. Jag ber om nåden att få ett omdömesfullt hjärta.

Samtal

Vilka känslor väcks inom mig när jag ber och begrundar Guds ord? Jag föreställer mig att Jesus själv befinner sig nära mig och jag öppnar mitt hjärta för honom.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande, nu och alltid och i evigheters evighet. 

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med