User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2018-07-15

Guds närvaro

Ju mer vi söker Jesus, desto bättre kan vi känna hans närvaro. Dag efter dag drar han oss närmare  sitt kärleksfulla hjärta.

Frihet

Din död på korset har gjort mig fri. Jag kan leva i glädje och frihet utan att frukta döden. Din barmhärtighet känner inga gränser.

Medvetande

Eftersom jag vet att Gud älskar mig villkorslöst, går jag uppriktigt igenom den gångna dagen, dess händelser och mina känslor. Har jag något att vara tacksam över? Då tackar jag. Finns det något jag sörjer över? Då ber jag om förlåtelse.

Guds ord

Mk 6:7-13

Jesus kallade till sig de tolv och sände ut dem två och två och gav dem makt över de orena andarna. Och han sade åt dem att inte ta med sig något mer på vägen än en stav, inget bröd, ingen påse och inga pengar i bältet. Sandaler fick de ha men inte mer än en skjorta. Och han sade till dem: "När ni har tagit in i ett hus, så stanna där tills ni skall vidare. Och är det någon plats som inte vill ta emot er och inte vill höra på er, så fortsätt därifrån och skaka av dammet under era fötter. Det skall vittna mot dem." De gav sig i väg och predikade att alla skulle omvända sig, och de drev ut många demoner och smorde många sjuka med olja och botade dem.

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • Dessa instruktioner i Markusevangeliet tyder på hur de av Jesus utsända lärjungarna skulle agera. Förkunnelsen om det glada budskapet skulle ske muntligt och förkunnades av resande missionärer. Många av lyssnarna kunde inte läsa och Jesus framhävde inte budskapet som ett medium, dvs. predikantens livsstil.
  • Då som nu bedömde människorna Kristi budskap mer av budbärarnas livsstil än av de ord som de förmedlade. Dom Helder Camara, den helgonlika brasilianska biskopen för de fördrivna brukade framhålla för sina kateketer: "Systrar och bröder, se hur ni lever. Era levnadssätt kan komma att vara det enda evangeliet som era lyssnare någonsin kommer att läsa".
  • Förlåt mig Herre för de gånger då min livsstil förvrängde ditt evangelium.

Samtal

Samtal fordrar både att man talar och lyssnar. När jag talar till Jesus bör jag också bli stilla och lyssna. Jag föreställer mig hans ögon fyllda av ömhet och hans kärleksfulla leende när han betraktar mig. Jag kan vara fullständigt uppriktig mot Jesus, när jag berättar för honom om mina bekymmer och problem. Jag öppnar mitt hjärta för honom, när jag delar med mig av min rädsla och mina tvivel. Jag ber honom att helt och fullt ta hand om mig, att jag helt kan få överlåta mig i hans händer, övertygad om att han vet vad som är bäst för mig.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande,

nu och alltid och i evigheters evighet.

Amen.

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med