User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2018-11-07

Guds närvaro

När som helst under dagen eller natten kan vi söka kontakt med Jesus. Han väntar alltid på att vi skall ta kontakt. Vilken underbar nådegåva. Man behöver varken telefon eller e-post, endast en viskning.

Frihet

Din död på korset har gjort mig fri. Jag kan leva i glädje och frihet utan att frukta döden. Din barmhärtighet känner inga gränser.

Medvetande

Hur känner jag mig egentligen? Lätt om hjärtat? Tungsint? Jag kanske känner mig tillfreds, lycklig över att vara här. Jag kan även vara frustrerad, orolig eller arg. Jag erkänner hur jag verkligen känner mig. Det är mitt verkliga jag som Herren älskar.

Guds ord

Luk 14:25-33

Stora skaror gick tillsammans med honom, och han vände sig om och sade till dem: "Om någon kommer till mig utan att hata sin far och sin mor och sin hustru och sina barn och sina syskon och därtill sitt eget liv, kan han inte vara min lärjunge. Den som inte bär sitt kors och följer efter mig kan inte vara min lärjunge. Om någon av er vill bygga ett torn, sätter han sig då inte ner och räknar ut vad det kostar, för att se om han har råd med bygget? Annars kan det hända att de som ser att han har lagt grunden men inte kan bygga färdigt börjar göra narr av honom och säger: Den där, han satte i gång ett bygge men kunde inte få det färdigt! Eller om en kung vill dra ut i fält mot en annan kung, sätter han sig då inte ner och överväger om han med tio tusen man kan möta den som rycker an med tjugo tusen? Kan han inte det skickar han sändebud för att be om fred medan den andre ännu är långt borta. Så är det alltså: ingen av er kan vara min lärjunge om han inte avstår från allt han äger.

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • Evangeliet är något mycket mer än ett etiskt budskap om det kristna levnadssättet. Det handlar om Jesus, hans person och Konungadömet som han kom för att förkunna. Här visar han hur radikala krav han har på dem som följer honom. Även om vi exkluderar den dramatiska form han använder i sitt ordval, påminns vi om det första budet, att älska Gud över allt annat. Jag ber om ett hjärta liknande det hos en av Jesus verkliga lärjungar och att älska honom över allt annat.
  • Omdöme är ett ord som vi hör mer än någonsin tidigare och vi kan riskera att vänja oss vid det och att det förlorar sin inverkan. Här uppmanar Jesus oss att vara kloka och omdömesfulla i våra val. Det räcker inte med entusiasm, för det kan lätt upphöra. Att följa Jesus är ett krävande sätt att leva och vi borde tänka oss väl för innan vi påbörjar den vägen. Annars kan vi lätt bli besvikna. Nyckeln till det är frihet, en inre frihet som förstår att materiella ägodelar kan bli verkliga hinder för att följa Jesus. Jag ber om nåden att få ett omdömesfullt hjärta.

Samtal

Märker jag att jag reagerar när jag ber över Guds ord? Känner jag mig hotad, styrkt, arg?  Jag föreställer mig att Jesus befinner sig bredvid mig, jag berättar om mina känslor som för en nära vän.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande, nu och alltid och i evigheters evighet. 

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med