User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2018-01-15

Guds närvaro

"Var stilla och begrunda att jag är Gud." Herre,Dina ord leder oss till Din närvaros frid och väldighet.

Frihet

Herre, ge mig nåden att vara fri i anden. Rena mitt hjärta och min själ, så att jag med glädje kan leva i din kärlek.

Medvetande

Hur känner jag mig egentligen? Lätt om hjärtat? Tungsint? Jag kanske känner mig tillfreds, lycklig över att vara här. Jag kan även vara frustrerad, orolig eller arg. Jag erkänner hur jag verkligen känner mig. Det är mitt verkliga jag som Herren älskar.

Guds ord

Mk 2:18-22

Johannes lärjungar och fariséerna fastade. Då kom några och frågade Jesus: ”Varför fastar Johannes lärjungar och fariséernas, men inte dina lärjungar?” Jesus svarade: ”Inte kan väl bröllopsgästerna fasta medan brudgummen är hos dem. Så länge de har brudgummen hos sig kan de inte fasta. Men det skall komma en tid då brudgummen tas ifrån dem, och när den dagen är inne kommer de att fasta. Ingen syr fast en bit okrympt tyg på ett gammalt plagg. Då sliter ju det nya tyget med sig av det gamla och det blir en värre reva. Ingen häller nytt vin i gamla vinsäckar, för då spränger vinet säckarna, och både vinet och säckarna förstörs. Nej, nytt vin slår man i nya säckar.”

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • Fastandet är nästa konfliktorsak mellan Jesus och hans motståndare. Det kanske inte är någon större konfliktorsak i sig men Jesus gör anspråk på att vara brudgummen! Bröllopsbilder användes i Gamla Testamentet för att beskriva förhållandet mellan Jahve (brudgummen) och Israel (bruden). Här gör Jesus anspråk på begreppet (brudgummen) för sig själv och talar om sina följeslagare som bröllopsgäster. Senare kristna tankar kommer att gå ännu längre och Kyrkan ser det nya Israel, som Kristi brud. Känner du dig tillfreds med detta bildspråk? Vad får det för konsekvenser?
  • Det Glada Budskapet, som Jesus framför, är något helt nytt. Äldre och etablerade strukturer, yttre, som religiösa föreskrifter, eller inre, som hur vi tänker, är otillräckliga för att omfatta det. Hur påverkar denna lära våra förnyelsesträvanden i dagens Kyrka? Det är svårt att släppa taget om det gamla och familjära men det är något som kan krävas.

Samtal

Hur har Guds ord berört mig? Förblev jag oberörd? Tröstade det mig eller fick det mig att handla på ett nytt sätt? Jag föreställer mig att Jesus står eller sitter bredvid mig. Jag vänder mig mot honom och delar mina känslor med honom.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande, nu och alltid och i evigheters evighet. 

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med