User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2018-01-14

Guds närvaro

"Kom till mig, ni alla som är tyngda av bördor och jag skall ge er vila."

Frihet

"Jag är fri." När jag ser dessa ord nedskrivna, känner jag bävan. Ja, jag får en underbar känsla av frihet. Tack, Herre!

Medvetande

I Guds kärleksfulla närvaro går jag igenom min dag. Jag börjar här och nu och går igenom varje stund. Med tacksamhet ser jag på all godhet och allt de ljusa jag upplevt. Jag ber om förlåtelse för skuggorna och det jag lärt mig av dem, och jag ber om helande och mod.

Guds ord

Joh 1:35-42

Nästa dag stod Johannes där igen med två av sina lärjungar. När Jesus kom gående såg Johannes på honom och sade: "Där är Guds lamm." De båda lärjungarna hörde vad han sade och följde efter Jesus. Jesus vände sig om, och då han såg att de följde honom frågade han vad de ville. De svarade: "Rabbi (det betyder mästare), var bor du?" Han sade: "Följ med och se!" De gick med honom och såg var han bodde och stannade hos honom den dagen. Det var sent på eftermiddagen. Andreas, Simon Petrus bror, var en av de två som hade hört Johannes ord och följt med Jesus. Han träffade först sin bror, Simon, och sade till honom: "Vi har funnit Messias" (det betyder Kristus). Han tog med honom till Jesus. Jesus såg på Simon och sade: "Du är Simon, Johannes son. Du skall heta Kefas" (det betyder Petrus).

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • När människorna verkligen "lär känna" Jesus, blir livet aldrig som det varit tidigare. Simon fick byta sitt namn, de vise männen återvände en annan väg. Milliontals människor har under århundradenas lopp erfarit det samma. Några har till och med gett sina liv för denne man. Att "lära känna" Jesus, innebär att få en slags antydan om vem han verkligen är, den barmhärtige helbrägdagöraren, den som älskar ända till slutet, Guds Son. Att be sakta, milt och med fantasi är ett sätt att "lära känna" Jesus. Vem är han för dig? Vad är ditt favoritnamn för honom? Lärjungarna kallade honom Rabbi/Mästare. I S:t Ignatius bönen ber vi: "Herre, lär mig att allt mer lära känna dig, älska dig och att mer troget tjäna dig i mitt liv".

Samtal

Ibland funderar jag på vad jag skulle säga om jag mötte Dig personligen, Herre. Jag tror att jag skulle säga "Tack, Herre" för att Du alltid är nära mig. Jag vet säkert att Du ibland har burit mig, Herre, och att det då var genom din styrka jag kunde komma igenom de svåra stunderna i mitt liv.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande,

nu och alltid och i evigheters evighet.

Amen.

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med