User Settings

  • Background
  • Fade speed
  • Music
  • Text size
Choose a backgound theme.
Choose the speed the daily prayer fades between stages.
Choose music to play during the daily prayer.
Choose the size of the text for your daily prayer.

Daglig bön - 2018-01-11

Guds närvaro

"Kom till mig, ni alla som är tyngda av bördor och jag skall ge er vila."

Frihet

Herre, låt mig aldrig ta frihetens gåva för given. Du välsignade mig med andens frihet. Fyll mig med din frid och din glädje.

Medvetande

Eftersom jag vet att Gud älskar mig villkorslöst, går jag uppriktigt igenom den gångna dagen, dess händelser och mina känslor. Har jag något att vara tacksam över? Då tackar jag. Finns det något jag sörjer över? Då ber jag om förlåtelse.

Guds ord

Mk 1:40-45

En spetälsk kom till Jesus och föll på knä och bad: ”Vill du, så kan du göra mig ren.” Jesus greps av vrede, sträckte ut handen och tog på honom och sade: ”Jag vill. Bli ren!” Och genast försvann spetälskan, och han blev ren. Jesus skickade bort honom med en sträng förmaning: ”Säg ingenting till någon, men gå och visa upp dig för prästen och ge det offer för din rening som Mose har bestämt. Det blir ett vittnesbörd för dem.” Men mannen gick därifrån och började tala vitt och brett om saken, så att Jesus inte längre kunde visa sig i någon stad utan stannade ute i ödemarken. Och det kom folk till honom från alla håll.

Några tankar om dagens bibelord

Active
Default
  • Den spetälske erkänner inte att, ”jag har försökt anlita andra för att bli botad och nu skall jag försöka med Jesus”. För denne spetälske har en absolut tilltro till Jesu makt.
  • Han verkar inte ens tro att, ”jag kommer att hålla dig ansvarig för det, om du inte hjälper mig”. Han förefaller vara redo att acceptera sin situation och hans tro är tillräckligt djup för att ge Jesus fullständig frihet och att säga till honom, ”vill du, så kan du göra mig ren” och även mena det.
  • Det är därför inte förvånande, att när han blir botad, så tar han det heller inte för givet. Vi märker ännu en dimension i den tro som han burit på hela tiden. Han måste sprida ut nyheten om det överallt, för han var helt övertygad om kraften i Jesus gudomliga gärningar.

Samtal

Vilka känslor väcks inom mig när jag ber och begrundar Guds ord? Jag föreställer mig att Jesus själv befinner sig nära mig och jag öppnar mitt hjärta för honom.

Sammanfattning

Ära vare Fadern och Sonen och den heliga Ande,

nu och alltid och i evigheters evighet.

Amen.

More Sacred Space

Att be

Reflecting

I kontakt med